Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Persondataforordningen træder i kraft den 25. maj 2018. Derfor har Danske Havne startet et netværk, der skal klæde havnene på til de nye regler og procedurer. Her mødte 30 havne op til andet møde i Persondatanetværket.

Persondataforordningen
Persondataforordningen er ét af de mest omdiskuterede juridiske tiltag. Danske Havne hjælper havnene med at overholde de nye regler.

Persondataforordningen træder i kraft den 25. maj 2018. Derfor har Danske Havne startet et netværk, der skal klæde havnene på til de nye regler og procedurer.

30 havne mødte op til andet møde i Persondatanetværket på Hindsgavl Slot den 7. februar 2018.

Med den nye persondataforordning er det ikke længere nok at overholde reglerne for behandling og opbevaring af persondata. ”Det er nu også et krav, at man kan dokumentere overholdelse af reglerne samt vise processer for behandling af data”, forklarer Eva Fiil Nielsen, PA/Policy Advisor i Danske Havne.

Advokat med speciale i persondataret, Maria Helbo Holck ved Kirk Larsen & Ascanius samlede op på indholdet fra første møde, svarede på spørgsmål og gav deltagerne en introduktion til, hvordan de selv udarbejder risikovurderinger og sikkerhedsbeskrivelser, som er en del af de nye dokumentationskrav.

Formålet med netværket er, at hjælpe havnene til at kunne løse denne her opgave selv eller være velinformeret om kravene, hvis de vælger at hyre andre til at hjælpe dem. ”Det handler om, at få flyttet lovgivningen ned på et praktisk niveau, hvor det er til at have med at gøre og hvor man finder ud af, hvad betyder det her så for os på vores havn”, fortæller Eva Fill Nielsen.

Netværket tilvejebringer vejledninger og skabeloner i fælles regi, så hver enkelt havn undgår at skulle starte fra bunden. ”Man kan ikke bare lave en copy-paste på materialet, for der er en masse individuelle forskelle fra havn til havn der gør, at man er nødt til at arbejde med det selv også, men man er hjulpet rigtig godt på vej. Samtidig er det enormt positivt, at nogle havne deler deres dokumenter med netværket, så andre kan se konkrete bud på hvordan det kan gøres. Så det er bare med at komme i gang”, afslutter Eva Fiil Nielsen.

Det er stadig muligt at tilmelde sig netværket, der fungerer både fysisk med møder og digitalt via mail. Kontakt Eva Fiil Nielsen, PA/Policy Advisor i Danske Havne, mobil 6171 0706 eller mail efn@danskehavne.dk

Se flere nyheder fra Danske Havne her

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen