Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Luftfoto Hanstholm Havn

Henrik Carstensen, havnedirektør i Hanstholm Havn, præsenterer Ugens Havn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Billedet viser Henrik Carstensen, havnedirektør i Hanstholm Havn

Henrik Carstensen, havnedirektør i Hanstholm Havn, præsenterer Ugens Havn. Hør mere om at være ny havnedirektør og sætte sig i spidsen for Hanstholm Havn, om at samarbejde sig til succes og sikre flere udenlandske redere til havnen, om håndteringen af godt 78.000 tons konsum- og proteinfisk og have et lokalsamfund, der vil havnen.  

Hvad laver du i Hanstholm Havn – hvad er dit ansvarsområde?

Jeg er per den 1. marts 2015 tiltrådt som direktør for Hanstholm Havn. Før dette har jeg arbejdet inden for transport og logistik i mere end 30 år og heraf de sidste 14 år som administrerende direktør for Strait Air Transport A/S. Nogle af hovedområderne i mit job er at drifte havnen og dermed sikre, at der et kontinuerligt fokus på at optimere samarbejdet med vore mange samarbejdspartnere på havnen samt  fokus på at videreudvikle havnen inden for havnens primære forretningsområder.

Hvad var den sidste succes, I havde på havnen?

I et tæt samarbejde med andre aktører på havnen, så har vi haft succes med at tiltrække flere nye udenlandske redere inden for fiskeriet til vores havn. Dette har haft en positiv effekt på mange af de virksomheder som er repræsenteret på eller i nærheden af havnen (fiskeauktion, fiskeeksportører og servicevirksomheder relateret til fiskerisektoren).

Hvad gør dit job allerbedst?

Jeg arbejder i et rigtig godt miljø hvor både mit eget team, alle de virksomheder der er relateret til havnen og hele lokalsamfundet i Thy VIL HAVNEN, og hvor alle har en stor ”vilje til vækst” og til at være en del af den!

Hvad er dine forventninger til 2015 i forhold til Hanstholm Havn?

Mine forventninger til 2015 er, at vi kommer ud med et rigtig godt og positivt regnskabsresultat, og at vi – når året rinder ud – har startet endnu flere projekter relateret til en udvikling af den eksisterende havn.

Hvornår skete der sidst noget virkelig uventet?

I fredags fik vi pludselig uanmeldt besøg af M/S Gøteborg, som er en genbygget version af en tidligere Østindiensfarer. M/S Gøteborg skulle lave crew change og havde valgt Hanstholm havn til denne opgave.

Film om Hanstholm Havn

Hanstholm Havn har lige produceret en ny film, som ligger på havnens hjemmeside og de fleste sociale medier. Filmen beskriver forholdene i den eksisterende havn samt om vore planer og tanker relateret til en kommende havneudvidelse.

Se filmen her.

Fakta om Hanstholm Havn:

  • Havnen har 6 havnebassiner og kan klare skibe med en dybdegang på op til 9 meter
  • Havnens areal (inkl. baglandsarealer) dækker et område på 245.000 m2.
  • Havnen har en omsætning på cirka 30 mio. kr. per år.
  • Fisk er den største omsætning ”over kaj” og her håndteres per år cirka 78.000 tons konsum- og proteinfisk.
  • Af større skibe (større trawlere og generelt gods) har havnen ca. 9.500 anløb per år.
  • Det vigtigste erhverv er fiskeriet, som understøttes af det faktum, at Danmarks største fiskeauktion og den største koncentration af fiskeeksportører er repræsenteret i Hanstholm.
  • Der er cirka 80 virksomheder repræsenteret på havnen. De beskæftiger ca. 1.900 mennesker og har en omsætning på cirka 2,6 mia. kr.

http://www.hanstholmhavn.dk

Luftfoto Hanstholm Havn

Billede af Henrik Carstensen kan hentes her.
Billede af Hanstholm Havn kan hentes her.

Kildeangivelse: Hanstholm Havn.

Læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen