Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Hundested Havn

Folketingets Transportudvalg lagde onsdag den 4. januar vejen forbi Hundested Havn for bl.a.  at kigge på infrastrukturens betydning for havnens udvikling. Hundested Havn er i de seneste år blevet en turistattraktion for krydstogtturister og andre turister, som nyder havnens gode udsigt og tilbud.

Hundested Havn har i de seneste år oplevet en markant udvikling og en tilhørende vækst i havnen. Turisternes indtog til havnen er én af grundene til den stigende vækst.  I 2016 havde Hundested Havn tre krydstogtsanløb med i alt 2.500 passagerer. Turisme er ikke det eneste område, hvor Hundested Havn oplever en udvikling, også ved fiskeriet oplever havnen en tilgang. To nye fiskerifartøjer skal i 2017 foretage forsøgsfiskeri ud fra Hundested Havn.

Hundested Havn har fået flere ben at stå på med fisk, turisme og ikke mindst en stigning i færge, shipping, gods og transportvirksomhed – faktisk har Hundested Havn oplevet en stigning i omsætning i både 2014 og i 2015.

Transportudvalget lagde vejen forbi Hundested Havn for at opleve en havn i vækst og for at blive klogere på infrastrukturens store betydning for en havns udvikling. Havnefoged i Hundested Havn, Søren Brink, holdt oplæg for Transportudvalget omkring væksten i havnen og omkring, hvordan havnen forsøger at finde nye muligheder for at omgå den trængte infrastruktur til og fra havnen.

”Jeg er stolt over, at 15 folketingspolitikere kommer til Hundested Havn for at bruge to timer på at høre, hvad der er vigtigt for havnen, hvad havnen laver, og hvad havnen skal bruge fremtiden på. Hvis der er god infrastruktur til og fra havnen, så giver det vækst for havnen. Jo bedre infrastruktur – des mere vækst til havnen, forklarer Søren Brink, havnefoged i Hundested Havn.

soeren-brink

Billedet viser Havnefoged, Søren Brink

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen