Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Folketinget  paragraf 20

Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg inviterer til offentlig høring om BREXIT og fiskeriet d. 17. januar 2018 i Landstingssalen på Christiansborg.

brexit
En tredjedel af alle fisk landet i danske havne fanges på britisk territorie. Derfor kan Storbritanniens udtrædelse af EU få store konsekvenser for dansk fiskeri, hvis danske fiskere udelukkes fra britisk farvand.

Brexit kan få store konsekvenser for danske interesser og for dansk fiskeri.

Nordsøen er et vigtigt farvand for danske fiskere, og udgør samtidig en stor del af Storbritanniens farvandsområde. Fiskeriet og den tilhørende forarbejdningsindustri kan derfor være blandt de erhverv, der bliver hårdest ramt, når Storbritannien endeligt træder ud af EU.

 

Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet har for nyligt udgivet en analyse, som viser, at Brexit kan få store økonomiske omkostninger for det danske fiskerierhverv.

 

Formålet med den offentlige høring er at belyse de udfordringer, som det danske fiskerierhverv står med, når Storbritannien træder ud af EU. Brexit kan blandt andet have konsekvenser for danske arbejdspladser i fiskerierhverv, eksport og udviklingen af lokale kyst- og fiskerisamfund.

 

Praktisk

Den offentlige høring finder sted den 17. januar 2018 kl. 9-12 i Landstingsalen på Christiansborg.

Tilmelding til den offentlige høring kan ske på Folketingets hjemmeside.

Læs invitationen fra Pia Adelsteen, formand for Miljø- og Fødevareudvalget her.

For mere information kontakt særlig rådgiver i Danske Havne, Hans Arne Kristiansen, på 3116 4183 eller hak@danskehavne.dk

Se flere nyheder fra Danske Havne her

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen