Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

John Bruun, havneassistent i Assens Havn, præsenterer Ugens Havn

John Bruun, Assens Havn, høj opløsning
Billedet viser John Bruun, havneassistent, Assens Havn

Om at have en slags pedelarbejde, men meget mere, at have ugeplaner, der ikke holder, om flis-problematikken og mediestormen samt den gode nyhed, at Assens Havn forbliver en erhvervshavn.


Hvad laver du på Assens Havn – hvad er dit ansvarsområde?
Det er på en måde en stor opgave, jeg har. Jeg skal sørge for hele havnen. Jeg skal vedligeholde molerne. Hver dag skal jeg sørge for at samle skidt sammen, så her ser ordentligt ud og sikre mig, at hvis der er kommet skader, at vi får dem udbedret.

Så er der vedligehold på træskibskajen til turisterne. Vi har turistaktivitet på sydsiden, og der skal træskibskajen løbende holdes ved lige. Så er der selvfølgelig vores erhvervsområde på nordsiden, som jeg også har ansvaret for at vedligeholde. Så er der ISPS, som jeg skal sørge for, vi er ajour med, og når der anløber skibe, så kører jeg Bob Cat.

Så du kan sige, at det er en slags pedelarbejde, men så bare meget mere end det.

Hvad var den sidste succes, I havde på havnen?
Det har nok været, at vi har fået uddybet vores sejlrende til 7,5 meter. Det betyder, at værftet kan få de store trawlere ind, der ligger meget dybt. En tilstrækkelig dyb sejlrende kan give arbejde til havnen og til erhvervslivet. Uden den, kan vi ikke få skibene ind, der skal på værft.

Der har også været hele flis-problematikken, hvor vi nu endelig har fået ok fra kommunen til at drive erhvervshavn. Byrådet har stemt om det, og et stort flertal har besluttet, at Assens Havn skal vedblive med at være en erhvervshavn. Det er et plus for os, og nu håber vi på det bedste fremadrettet.

Hvad gør dit job allerbedst?
Det er frit. Normalt laver jeg en ugeplan, men det er sjældent, at den holder. Det gode er, at der ikke er en dag, der ligner sig selv. Det er ikke som at arbejde på en fabrik, hvor hver dag er ens.

Så er det også godt, at jeg møder en masse folk og får gode input. Vi har haft en del polemik med flis og i pressen, men når jeg møder folk her på havnen, får jeg positive tilkendegivelser – og der er rart.

Hvor bidrager du til at udvikle havnen?
Jeg bidrager ved at sørge for vedligehold og sørge for, at der er pænt på Assens Havn. Så jeg sørger for, at alt er i orden og tage godt imod folk, være i godt humør og levere god service.

Hvad er dine forventning til 2015 i forhold til Assens Havn?
Jeg forventer, at 2015 bliver lige så godt som 2014 – at vi får et højt antal anløb af skibe og store mængder gods. Det er selvfølgelig ikke til at sige, men det håber jeg.

Fakta om Assens Havn

  • Størrelse: 54.913 m2
  • Omsætning: 4 mill. kr.
  • Godsomsætning: 64.000 tons
  • Fisk: ca. 10.000.000,- kr.
  • Færgeforbindelse/passagerer: 20.500 til Bågø
  • Vigtigste erhverv på havnen: Assens Værft
  • Antal virksomheder etableret på havnen: 12
  • Antal anløb i 2014: 33 fragtskibe
  • Havnens betydning for arbejdspladser: + 200 direkte

www.assenshavn.dk

Assens Havn

Bllede af John Bruun hentes her.
Assens Havns luftfoto kan hentes her.

Kildeangivelse. Billede af John Bruun – Assens Havn
Luftfoto af Assens Havn – Eagle Luftfoto, Søndersø

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen