Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Foto: Tummas Juul, LollandErhvervshavne
Foto: Tummas Juul, LollandErhvervshavne

Nakskov Havn, der udgør en del af Lollands Erhvervshavne, kan i de kommende to år se frem til en række større anlægsaktiviteter. Det står klart, efter at byrådet i Lolland Kommune d. 20. september 2018 traf beslutning om at investere 57,1 millioner i Nakskov Havn.

Anlægsinvesteringerne vil mere specifikt blive brugt til en ny sydhavnskaj, en uddybning og opretning af sejlrenden og endelig en flytning af havnekontoret. Dette alt sammen af hensyn til den fortsatte udvikling af erhvervene på Nakskov Havn.

Projekterne forventes færdiggjort med udflytning af havnekontor i foråret 2019, en ny kaj i efteråret 2019 og endelig uddybning af sejlrende senest i 2020.

Det er planen, at den ny sydhavnskaj i Nakskov bliver 155 meter lang med 8,5 meters vanddybde. Heraf bliver midtersektionen udført som tunglastkaj med mulighed for stor belastning, som den lokale industri jævnligt har behov for. Efter færdiggørelse af projektet vil havnen i Nakskov kunne besejles af skibe på op til 150m. længde, mod ca. 130m. i dag. Dette er med til at fremtidssikre havnen, da skibene løbende vokser i størrelse.

For mere information. Kontakt Bjarke W. Bøtcher, Danske Havne, og læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen