Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Randers Havn
Randers Havn er en af de havne, som er presset af at byen flytter tættere på.

Randers Havn

Luftfoto af Randers Havn,som er en af de havne, som er presset af at byen flytter tættere på.

 

Kommunerne skal fremover udpege områder på de danske havne, der er forbeholdt industrien. Det skriver nyhedsmagasinet Søfart.

Udover, at den moderniserede planlov giver forrang til værfter og andre havnevirksomheder, betyder den moderniserede planlov, at der nu bliver indført regler, der sikrer, at kommunerne fremover tager mere hensyn til produktionsvirksomhederne, når de byplanlægger. Det skriver Søfart om aftalen mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Den moderniserede planlov fjerner vækstbarrierer i den fysiske planlægning og er med til at skabe bedre muligheder for vækst og udvikling i hele Danmark.

Boliger og byudvikling tæt på havneområder og havnevirksomhederne har sat havnene under pres. I den moderniserede planlov skal kommunerne udpege områder til produktionsvirksomheder. Områder, som ikke skal omdannes til kontor- eller boligareal, ligesom eksisterende områder omkring produktionsvirksomheder skal friholdes fra miljøfølsom anvendelse. Læs mere om Danske Havnes foretræde i forbindelse med planloven.

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen