Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

ae-logo1

Det Blå Danmark formår at fastholde beskæftigelsen og øge produktiviteten trods svære markedsvilkår globalt. Det fastslår ny rapport fra AE-Rådet, der er lavet for Søfartsstyrelsen.

Den nye rapport, som AE-Rådet har lavet for Søfartsstyrelsen, viser blandt andet, at Det Blå Danmark samlet set står stærkt i danske økonomi. Det går generelt godt for dansk økonomi, mens de fleste maritime markeder fortsat er udfordrede. Derfor er det bemærkelsesværdigt.

De danske havne har været udfordrede af finanskrisen, og godsmængderne er endnu ikke oppe på tidligere tiders niveau. På trods af det har havnene løftet sig selv ud af finanskrisen. De har siden finanskrisen været enormt entreprenante og fundet nye markeder. Det billede bliver bekræftet af havnenes finansielle benchmark og af oplandsanalyserne lavet af CRT og SDU, siger, Bjørn B. Christiansen, direktør i Danske Havne.

Det Blå Danmark består af alle maritime virksomheder i Danmark, herunder havne, udstyrsproducenter, olie og gas, skibsværfterne samt de maritime hjælpevirksomheder. Denne maritime klynge beskæftiger tilsammen ca. 60.000 personer direkte, mens det med den indirekte beskæftigelse bliver ca. 95.000 personer. Det svarer til 3,7 procent af den samlede danske beskæftigelse, fremgår det af rapporten. Samlet set bidrager Det Blå Danmark med knap 25 procent af den samlede danske eksport i 2016.

For mere information, kontakt direktør i Danske Havne, Bjørn B. Christiansen på 2537 0364 eller på bbc@danskehavne.dk

Hele rapporten ‘Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark 2017’ kan findes her
Kilde: Danske Rederier

Se flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen