Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Esbjerg

Kommentarer fra Esbjergs borgmester og Esbjerg Havns direktør

I dag er ny rapport om de socioøkonomiske perspektiver for havvind i Danmark blevet offentliggjort. Rapporten viser meget markante muligheder for Esbjerg. ”Eventyret er kun lige begyndt,” siger borgmester Jesper Frost.” Esbjerg Havns direktør Dennis Jul Pedersen er lige så positivt stemt. ”Der bliver brug for tusindvis af dygtige, specialiserede medarbejdere i Esbjerg i årene fremover,” siger han. Men understreger også behovet for at kunne udbygge havnen for at kunne følge med.

Jesper Frost, borgmester Esbjerg Kommune:
”Alle borgere i Sydvestjylland kan være stolte over den hovedrolle, som Esbjerg spiller i Danmarks havvindeventyr. Der er skabt tusindvis af arbejdspladser, over 250 virksomheder i Esbjerg beskæftiger sig i dag med havvind, og Esbjerg har udviklet sig til et globalt knudepunkt på området. Det er rent ud sagt verdensklasse.”

”Eventyret er kun lige begyndt. For kigger vi på en havvindpark på 1 GW, viser rapporten, at vi lokalt i Esbjerg kan forvente en samlet omsætning på ca. 16 mia. i løbet af en parks levetid på 25 år. Og i Esbjerg Kommune arbejder vi konstant på at sikre forudsætningerne for, at vi får omsat det store potentiale til virkelighed. Det handler om bl.a. tidssvarende infrastruktur, et godt erhvervsklima og uddannelser, der kan levere dygtige folk til havvindindustrien.”

Dennis Jul Pedersen, direktør, Esbjerg Havn:
”Rapporten bekræfter, at det skaber enorm værdi for Danmark og at Esbjerg og den danske havvindindustri er storeksportør til resten af Nordsøregionen. Der bliver skabt over 9.000 årsværk herhjemme, når Danmark leverer 1 GW havvind til parker i Holland, Tyskland eller Storbritannien. Dén eksportsucces hviler bl.a. på Esbjerg Havns milliardinvesteringer de sidste 10-15 år.”

”Skal succesen fortsætte, skal vi også i fremtiden være på forkant med efterspørgslen. Vi skal altså blive ved med at investere i vækst og udvide Esbjerg Havn. For løber vi tør for plads, så løber udenlandske havne med opgaverne.”


”Der bliver brug for tusindvis af dygtige, specialiserede medarbejdere i Esbjerg og resten af
havvindindustrien. Og vi skal allerede nu fremtidssikre grundlaget for at kunne rekruttere de mange søfolk og faglærte, der er afgørende for logistik, forsamling, produktion, installation, service og vedligehold samt dekommissionering.

For mere information: Dennis Jul Pedersen, havnedirektør, +45 2948 4029.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen