Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Stærk udvikling i fiskerihavnene

NaturErhvervstyrelsen har netop offentliggjort en samlet statistik for 2015 om landinger i danske fiskerihavne. En slutning er, at fiskerihavnenes investeringer i faciliteter og full service samarbejde betaler sig i form af tiltrækning af udenlandske fartøjer samt øgede landingsmængder og -værdi.

Danske Havne forventer en øget specialisering i havnene i 2016 samt investering i havneinfrastruktur og faciliteter, der skal tilpasses større fartøjer og dermed også de større mængder fisk, så kvaliteten kan følge med og sikre en ubrudt kølekæde.

Fremgang er et nøgleord
Der er landet 17 pct. flere fisk i 2015 end året før svarende til 1.104.890 tons fisk. Fiskens værdi er også forbedret med 18 pct. svarende til i alt 3,8 mia. kr.

Havnene i Skagen, Thyborøn og Hanstholm sidder solidt på markedsandelene med tilsammen 77 pct. af de landede mængder og 68 pct. af landingsværdien.

Det specialiserede fiskeri efter sild og makrel er forankret i Skagen og Hirtshals, hvilket kan være tegn på en stærk erhvervsklynge. Skagen Havn modtager 60 pct. af de årlige sildemængder, mens Hirtshals Havn modtager hele 97 pct. af makrel landet i Danmark.

Danmark er markedsførende i EU inden for industrifiskeri efter fede fisk som tobis, brisling og hvilling, der anvendes til produktion af fiskemel og -olie. 2015 var et godt år med fordoblet landing og indtjening set i forhold til året før.

Læs NaturErhvervstyrelsens landingsanalyse om fiskeriet i 10 udvalgte havne her.

For mere information. Kontakt Bjarne Løf Henriksen, Danske Havne, og læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Stærk udvikling i fiskerihavnene
Kilde: NaturErhvervstyrelsen

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen