Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

DK-kort-blaa (002)

Havnenes europæiske samarbejdsorganisation, European Sea Ports Organisation (ESPO), har netop lanceret PortInsights, det er et system til deling af data angående trafik, governance og miljøforhold. Tanken er, at én fælles platform ikke alene skal gøre det let for den enkelte havn at rapportere, men også sammenligne sin egen situation med andre havne på nationalt eller europæisk plan.

PortInsights bygger på resultaterne af EU-projektet ”Portopia” og de data, der hidtil har været betegnet ”rapic exchange system” (RES).
To større danske havne benytter allerede systemet og mindst en mere arbejder på at komme på. Danske Havnes sekretariat arbejder på at få fanget evt. børnesygdomme i opstarten, men vil i øvrigt gerne opfordre til brug af systemet. I dialog med ESPOs sekretariat overvejer vi, om der bør holdes en workshop i Danmark, for at sætte fokus på hvordan systemet anvendes og hvilke fordele der kan være for den enkelte havn, ved at benytte PortInsights.

Medlemmer af Danske Havne kan tilgå PortInsights HER og opnå adgang via henvendelse til portinsights@espo.be

Hos Danske Havnes sekretariat er kontaktperson chefkonsulent Bjarke W. Bøtcher: Tlf. 27 28 62 02 Mail. bwb@danskehavne.dk

Læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen