Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

vejle havn

vejle havn

Påstande om at Vejle Havn overtræder havnelovgivningen ved at sende en slæbebåd til Holland for at hente en pram er helt på månen, siger direktør for Danske Havne Bjørn B. Christiansen.

 

Der er tale om en ren in-house aktivitet, hvor havnen henter sin nyindkøbte pram med sin egen slæbebåd. Det gælder for havne som andre erhvervsvirksomheder, at nogle opgaver står virksomhederne selv for. Det beror alene på en driftsmæssig vurdering, om havnen vælger at løse en given opgave selv eller om den løses af en ekstern leverandør.

 

Havneloven regulerer ikke in-house aktiviteter. Den regulerer kun de situationer, hvor havnen udfører en opgave for andre.

 

-Jeg synes, vi skylder hinanden at få bragt proportionerne på plads nu og fokusere på den fremadrettede lovgivning på havneområdet. Vi venter i øjeblikket på analysen af konkurrenceforholdene på havneområdet i forbindelse med det ekspertudvalg, som Transportministeren har nedsat.

Det er vigtigt, at vi får bund og sider i tingene, så vi kan få konkurrencen til at fungere på havnene – ikke alene på land men i høj grad også til vands, siger Bjørn B. Christiansen.

Ved spørgsmål, kontakt direktør i Danske Havne, Bjørn B. Christiansen på 2537 0364 eller på bbc@danskehavne.dk

Læs flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen