Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Havvindsdebat

Skibet var ladet med 13 arrangementer under årets Folkemøde 2018. Danske Havne, Danske Maritime og Danske Rederiers Postbåd Peter, basen for Det Blå Danmarks events, lagde skude til en dialog med H.K.H. Prins Joachim om blå vækst og verdensmålene, havvindsdebat, sømandsviser, dialog om verdenshandel med udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), og sejltur med frømænd med arbejdsplads i Ardenbugten.

Blandt arrangementerne var ”Havvind og vækst – gør kagen større”, hvor blandt andet havnedirektør, Thomas Bendtsen fra Rønne Havn A/S deltog i debatten.

Thomas Bendtsen fremhævede bl.a., at havvind absolut er havvind er vejen frem for Danmark, og Rønne Havn er klar til at være udskibningshavn for Kriegers Flak såvel som andre projekter fremover. Infrastrukturen og servicen er på plads, og det kan leveres til konkurrencedygtige priser. Blandt paneldeltagerne blev der dog også fremhævet, at der er behov for større kontinuitet inden for reguleringen af havvindsområdet, så havne og virksomheder kan arbejde med mere langsigtede strategier.

Øvrige paneldeltagere i denne debat var Lea Wermelin (næstformand for energi-, forsyning- og klimaudvalget samt næstformand for miljø-og fødevareudvalget, S), Thomas Bendtsen, (Rønne Havn A/S), Michael Simmelsgaard (Vattenfall), Jan Serup Hylleberg, (Vindmølleindustrien), Winni Grosbøll (Borgmester, Bornholms Regionskommune), Jukka Pertola (Siemens Gamesa)en debat, der blev livligt modereret af Eva Tingkær, Kommunikations- og PA direktør for Dansk Energi.

Danske Havnes direktør, Tine Kirk Pedersen, deltog også som oplægsholder på Dansk Industri og COWIs debat om Infrastruktur – en Masterplan. Tine Kirk fremhævede blandt andet, behovet for at tænke de blå motorveje med i den samlede plan. Her er en oplagt mulighed for at få mere gods fra vej til sø og dermed mindske trængslen på de allerede tilsandede vejnet, reducere risikoen for ulykker på vejene samt slitage. Derudover fremhævede Tine Kirk Pedersen, direktør, Danske Havne, at der skal tænkes i hele løsninger – multimodalitet er koden. De samlede ønsker fra transportsektoren blev overdraget til transportminister, Ole Birk Olesen, der kvitterede for modtagelsen og så frem til at nærstudere kortet med ønsker.

 

Det Blå Danmark kunne også byde velkommen til en Folkemøde-debutant. H.K.H. Prins Joachim deltog sammen med Jenny N. Braat (Adm. direktør, Danske Maritime), Claus V. Hemmingsen (Vice-CEO, A.P. Møller-Mærsk), Tore Duvold (Vicedirektør, Innovationsfonden) i en samtale om blå vækst og verdensmålene. H.K.H. Prins Joachim roste Det Blå Danmark for sektorens troværdighed og vilje til at finde nye veje, der sikrer en bæredygtig klode fremover også.

Sangmusklerne blev også trænet under Folkemødet, da de to trubadurer og folketingspolitiker Mogens Jensen (S) og Søren Pind, gav den sømandsgas på de skrå brædder, mens hele Allinge Havn sang med til bl.a. ”Solskin ombord” og andre fællessangsvenlige sange.

Sænke-slagskibe var det gennemgående tema de fire dage Folkemødet stod på, hvor der blev dystet på paratviden om Det Blå Danmark.

Justitsminister Søren Pind (K) dystede mod De Radikales partiformand, Morten Østergaard, der blev overvundet for anden gang af sin konservative modstander, partiformand for de Konservative, Søren Pape Poulsen.

Godt netværk, fagligt klogere og musikalsk beriget, ser Danske Havne frem til de mange gode møder, der kom i stand på baggrund af indsatsen på Folkemødet – og ikke mindst næste års Folkemøde.

 Fakta om Folkemødet 2018
Det mest besøgte Folkemøde til dato hedder det sig. Over 100.000 folk tog vejen forbi Folkemødet 2018. En overvejende del folketingspolitikere, ministre samt lokal-og regionalpolitikere. Programsat godt 2.935 events og ca. 1059 arrangører.

Det Blå Danmarks arrangementer på Folkemødet er støttet af Den Danske Maritime Fond.

For mere information. Kontakt Sofie Gravers Jacobsen, Danske Havne, og læs flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen