Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Pressebillede Fotokredit Skala Arkitekter og Taulov Dry Port_60.000 m2 logistikcenter i Baronessens Kvarter i Taulov Dry Port

En rekordhøj efterspørgsel efter last-mile lager- og logistikfaciliteter med central beliggenhed har skubbet til udlejningen af det nyopførte, gigantiske lager- og logistikbyggeri på 50.000 m2 i Taulov Dry Port. Det strategiske samarbejde med A.P Møller Mærsk og indtoget af Salling Groups brødlogistik i Taulov Dry Port har for alvor skubbet til efterspørgslen efter lagerfaciliteter med central beliggenhed.

Effekten af flere store lejeaftaler samt udviklingen af det strategiske samarbejde med A.P Møller Mærsk betyder, at den første store etape på i alt 50.000 m2 højloftet lager- og logistikbyggeri stort set er fuldt udlejet. I november 2020 kunne Taulov Dry Port melde ud, at Salling Group flytter deres lager og logistik af bl.a. brød til Taulov. Flere velrenommerede virksomheder følger efter og placerer allerede fra starten af 2021 deres lager og logistik i Taulov Dry Port, som dermed cementerer sin position som Danmarks største transport- og logistikcenter.

Behovet for en effektiv logistikkæde og øgede krav til forbedring af virksomheders klimamæssige aftryk hos bl.a. de store retailvirksomheder sætter sit præg på efterspørgslen efter fleksible lager- og logistikbygninger med central placering.

Næste etape på 60.000 m2 lager- og logistikbyggeri igangsættes

ADP og PFA, som er joint-venture partnere bag Taulov Dry Port, er klar til at igangsætte det næste flerbruger logistikbyggeri på 60.000 m2, som allerede fra sommeren 2022 vil udvide lagerkapaciteten i området betragteligt.

Med en længde på 600 meter, en indvendig bygningshøjde på 12,5 meter samt en facadehøjde på 16-17 meter bliver det næste store lager- og logistikbyggeri et markant vartegn i Taulov Dry Port.

”Vi har 295.000 m2 attraktiv byggeret udlagt til logistik og har store ambitioner om gennem milliardinvesteringer at skabe markedets største og mest innovative lager- og logistikbyggerier. I alt 95.000 m2 er nu opført, hvoraf de første 50.000 m2 flerbruger lager- og logistikejendomme blev bygget spekulativt. Da første etape er stort set fuldt udlejet, tager vi næste skridt og igangsætter yderligere 60.000 m2 lager- og logistikbyggeri. Vi er godt på vej til at indfri vores høje ambitioner om at gå forrest i udviklingen inden for logistikejendomme i Danmark”, siger Mikael Fogemann”, Executive Director, Nordic Real Estate.

De store logistikbyggerier udvikles både til generisk udlejning men også til større kunder, som har behov for en skræddersyet og skalérbar løsning.

Stærkt partnerskab

Kunderne i Taulov Dry Port får et stærkt joint-venture selskab bag sig, hvor parterne ADP og PFA for længst har realiseret de første milepæle i deres ambitiøse strategi om at skabe markedets mest innovative lager- og logistikbyggerier koblet til Danmarks bedst beliggende motorvejsinfrastruktur, Fredericia Havn og jernbanenettet.

”Vores kunder i Taulov Dry Port mærker værdien i partnerskabet, fordi vi med kunden i centrum tilbyder markedets mest innovative løsninger inden for moderne lagerejendomme med mulighed for tilvalg af drifts- og distributionsløsninger. I sidste ende handler det om, at vi sammen med vores samarbejdspartnere kan tage kompleksiteten ud af vores kunders logistikkæde til gavn for deres forretning og klimaaftryk. Vi er glade for at have indgået aftaler med flere store retailvirksomheder, som allerede er i gang med indretning af deres nye lager, så de er klar til indflytning 1. februar 2021”, siger Jesper Gemmer, CEO i Taulov Dry Port. 

Arbejdspladser til Fredericia

Fredericias position inden for transport og logistik er blevet væsentlig styrket i de senere år. I Fredericia Kommune glæder man sig over de mange nye virksomheder, som flytter deres lager og logistik til Taulov Dry Port, fordi det skaber vækst og arbejdspladser.

”Fredericia er et stærkt knudepunkt for transport og logistik, og aktiviteterne i Taulov Dry Port tiltrækker flere nye virksomheder til området, som skaber vækst og arbejdspladser. Virksomheder vælger Fredericia på grund af den centrale beliggenhed og den gode infrastruktur, og så har vi også et rigtig godt erhvervssamarbejde i Fredericia, hvor vi sammen udnytter vores styrkepositioner i tiltrækningen af virksomheder”, siger borgmester i Fredericia Kommune Steen Wrist.

For yderligere information kontakt venligst:

Jesper Gemmer
CEO i TDP A/S
Mobil: +45 5128 7467
jege@adp-as.dk

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen