Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Ole Birk Olesen
Ole Birk Olesen

Transport-, bygnings og boligminister Ole Birk Olesen nedsætter et ekspertudvalg, der skal se på havneloven:

Det er vigtigt for mig, at ekspertudvalget er sammensat, så det repræsenterer brede kompetencer med viden fra både den kommunale, økonomiske og juridiske verden” Læs mere om Transportministerens pressemeddelelse for havneområdet her

Direktør i Danske Havne, Bjørn B. Christiansen, ser frem til arbejdet i havnelovsudvalget:

Bjørn

“Nu gælder det om at få omsat anbefalingerne fra det såkaldte blå vækstteam, der netop har afleveret sin rapport til regeringen. Vækstteamet anbefaler at udnytte det potentiale, der ligger i havnesektoren.

De danske erhvervshavne har havnene nemlig vist sig at have en helt særlig evne til at gennemføre store forandringer, når det er nødvendigt.

Vi har derfor over de sidste 10 år set rene fiskerihavne omformet til globale offshore vindhavne. Vi har set skibsværfter transformeret til entreprenør- og projekthavne. Vi har set storbyhavne gribe den globale turismeudvikling inden for krydstogter og endeligt fiskerihavne, der koncentreres i en sådan grad, at 90% af al fiskeri nu er samlet på kun 5 havne. Det har gjort Danmark til EUs største fiskerination.

Det er de kræfter og det potentiale en ny havnelovgivning fortsat styrke og stimulere. Det vil gavne hele den maritime værdikæde og det vil gavne væksten bogstaveligt talt helt ud i de yderste distrikter i Danmark.”

Direktørens oplæg om anbefalingerne

Til et dialogmøde blandt Det Blå Danmark kommenterede Bjørn B. Christiansen, Vækstteamets anbefalinger på havnenes vegne og skitserede vejen fra anbefalinger til handling:

“Vi skal give havnene flere muligheder. Vi skal frisætte havnene – men det skal være på en balanceret måde og klog måde. Det bliver en vanskelig balance mellem hensyn til de nuværende ejeres kontrol og hensynet til at havnene ikke skal ind på områder, hvor der i forvejen er velfungerende markeder.”

 

Læs hele Bjørn B. Christiansens indlæg om anbefalingerne fra Vækstteamet for Det Blå Danmark her

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen