Danmark skal omstille den tunge transport til grøn energi! 

De danske havne er det ideelle sted at kickstarte den grønne omstilling af godstransporten - blandt andet med Power-to-X teknologi. Læs vores to rapporter, "Grønne Erhvervshavne 2020" og "En grøn havnestrategi for Power-to-X" her!

Direktør Tine Kirk, Danske Havne, glæder sig over Havnepuljens nye muligheder
Foto: Carsten Lundager
Direktør Tine Kirk, Danske Havne, glæder sig over Havnepuljens nye muligheder Foto: Carsten Lundager

Ministerium åbner for ansøgninger i Havnepulje

Det var godt nyt for vore danske havne, da et meget bredt politisk flertal – bestående af regeringen, Venstre, Danske Folkeparti, SF, Radikale, Konservative, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Kristendemokraterne -i sommer aftalte, at der skulle etableres en havnepulje på 50 millioner kroner til hjælp til projekter i danske erhvervshavne.

Fra medio næste år kan havnene søge pengene, og i løbet af det kommende år afgøres det, hvem der får støtte til hvilke projekter. ”Det kan dårligt undervurderes hvor vigtigt det er, at støtten bl.a. kan bruges til oprensning og uddybning af sejlrender til og fra havnene”, siger direktør Tine Kirk, Danske Havne. Brancheorganisationen gør opmærksom på, at adgangsforholdene til de danske havne er med til at afgøre, om skibe lægger til i havne i Danmark eller i nabolandene. ”Vore blå søveje er afgørende for at bevare og skabe arbejdspladser i Danmark, og de betyder ikke mindst meget i den grønne omstilling. Dermed møder blåt grønt og derfor er denne pulje så vigtig”, siger Tine Kirk.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen