Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Danske Havne bringer her en pressemeddelelse fra Grenaa

Lørdag den 15. august kl. 16.00-18.00 afslører 11 kunstnere, under titlen ART4FUN, hver sit unikke værk i Siloen på Sydhavnen i Grenaa. Værkerne laves på bare én dag og med den særlige udfordring, at værket skal indkapsle Sydhavnens særlige DNA.

 

Borgmester Jan Petersen, Norddjurs Kommune indleder ferniseringen med et par ord kl. 16.00, og alle der har lyst kan se frem til et festligt program med live musik, en ”kunst-happening” og præsentation af de forskellige værker er velkommen. Kunst-eventet ART4FUN starter allerede tidligt om morgenen samme dag, hvor de 11 kunstnere går på opdagelse i Sydhavnen i Grenaa. Formålet er at skabe en række unikke kunstværker, der indkapsler den helt særlige Sydhavns-DNA. Kunsterne er således under et tidspres for at blive færdige med deres værker inden deadline kl. 16.00.

Mere liv på Sydhavnen
Sydhavnen i Grenaa er under udvikling til at blive et nyt levende knudepunkt for oplevelser, erhverv, kunst og kultur. Samtidigt er Sydhavnen også en traditionel fiskeri- og færgehavn fyldt med historie og betydning for lokalbefolkningen. Det er dette interessante spændingsfelt kunstnerne fra Djursland har sat sig for at udforske og formidle til ART4FUN.

ART4FUN er en del af projektet ”Liv på Sydhavnen”, der har til formål at skabe mere aktivitet og liv i området, i tæt sammenspil med lokale aktører og ildsjæle.

Projektmedarbejder Tina Kruse, Sydhavnen A/S fortæller om Liv på Sydhavnen:

”Udviklingen af Sydhavnen og aktiviteterne i Siloen sker i samarbejde med lokale kræfter, og det er vildt fedt at opleve den energi, der opstår, når flere byder ind og udveksler ideer. Sammen finder vi ud af, hvad Siloen skal indeholde og kan bruges til. Vi er Sammen om Sydhavnen kort og godt”.

Siloen er, som navnet indikerer, en historisk kornsilo beliggende på kajkanten i Sydhavnen.

Fascination hos initiativtagerne bag kunsteventet ART4FUN
Hos de to initiativtagere bag ART4FUN, keramikeren Nina Barrett og billedkunstneren Henrik Bennetzen, var det også Siloens unikke rammer, der var inspirationskilde til, at kunst-eventet skulle afholdes netop her:

”Der findes ikke ord, der kan beskrive den fascination som kom, da jeg så Siloen indefra. Jeg kan se masser af muligheder i både bygningen og det rå havnemiljø. Stedet har uden tvivl en særlig historie, som er spændende at udforske”, fortæller Nina Barrett.

Henrik Bennetzen beskriver ART4FUN som et arrangement med højt til loftet. Et event der adskiller sig fra traditionelle kunst-ferniseringer:

”ART4FUN bliver et kunstnerisk eksperimentarium, hvor Sydhavnens omgivelser, Siloen, kunstnerne, musikerne og Nina og jeg som arrangører, sammen, gerne skulle skabe et spektakulært arrangement, der tiltrækker opmærksomhed om at skabe Liv på Sydhavnen. ART4FUN bliver med garanti ikke kedeligt”.

 

FAKTA:
ART4FUN afholdes i Siloen, som er Sydhavnens nye omdrejningspunkt for oplevelser, arrangementer og andre tiltag: ”Et moderne forsamlingshus” i autentiske rammer.

Ferniseringen finder sted lørdag den 15. august 2020 kl. 16.00 – 18.00 ved Silovej, 8500 Grenaa. Her kan man se frem til et festligt program med live musik, en ”kunst-happening” og præsentation af de forskellige værker. Ferniseringen åbnes af CEO Kirsten Hvid Schmidt, Sydhavnen A/S, som også vil introducere til tankerne og planerne for Liv på Sydhavnen. Herefter vil Norddjurs Kommunes borgmester Jan Petersen sige et par ord om ferniseringen.

For mere information og dialog om Liv på Sydhavnen kontakt:
Projektmedarbejder Sydhavnen A/S
Tina Kruse
M: (+ 45) 42 23 48 98
Mail: Tik_udvikling@grenaahavn.dk

Scroll til toppen