Direktør til Danske Havne

februar 18, 2018

Danske Havne, der er erhvervshavnenes brancheorganisation, repræsenterer ca. 80% af godsomsætningen i Danmark. De danske erhvervshavne er generelt i en god udvikling, hvor effektiv drift og forretningsudvikling er i fokus. Derfor har Danske Havne behov for en direktør, der kan understøtte denne udvikling.

Danmark har endnu ikke en egentlig havplan. Formålet med arbejdet er derfor at etablere rammerne for Danmarks første havplan. Havplanen kommer til at fastsætte, hvilke af de danske farvande, der kan anvendes til blandt andet off-shore energi-udvikling, skibsfart, fiskeri, akvakultur, havminedrift og miljøbeskyttelse.

På den idylliske ferieø Bornholm, som bliver betegnet som Østersøens Perle, er man hos Rønne Havn A/S i fuld færd med at ruste lokalsamfundet til det forventede større rykind af turister. Det sker gennem det etablerede Cruise Bornholm Network.

Vil du vide mere om hvad forskellen er på digital optimering og digitalisering? Så kom til Danske Havnes Havnekonference 2018 og find ud af, hvordan digitalisering kan skabe værdi for dig og din virksomhed.

Brancheforeningen Danske Havne fylder 100 år. I den anledning udskrives en fotokonkurrence, hvor vi håber, at I der arbejder på, i, ved og omkring havnene har lyst til at vise, hvorfor havnen ikke er noget uden jer. Send gode fotos ind. Et top kvalificereret domerpanel med blandt andre årets pressefotograf 2017, Asger Ladefoged, er klar til at vurdere og give præmier til 1. 2. og 3. pladsen samt udvælge fotos til den planlagte udstilling.

En ny tv-serie på TV2 Salto skildrer de mange opgaver og udfordringer, som en erhvervshavn står med til dagligt. Jeg er glad for, vi kan vise Skagen Havn som det, den er, en arbejdsom erhvervshavn med gode kunder, siger Willy B. Hansen, havnedirektør på Skagen Havn.

DanPilot køber Danish Pilot Service ud af markedet for havnelodsninger. Danish Pilot Service havde kun aktiviteter i Fredericia, og de er nu afhændet. Danish Pilot Service fortsætter på markedet for transitlodsninger, som konkurrenceudsættes frem mod 2020.