Planloven er sendt i høring. En del af ændringsforslagene handler om mulighederne for at bygge boliger tættere på industriområder (herunder erhvervshavne), hvor der nu kan være støv, støj eller anden luftforurening. Danske Havnes høringssvar fokuserer på, at justeringen fortsat fastholder og tilgodeser gode rammer for vækst og udvikling, så planlægningen sikrer nyetablering, og/eller videreudvikling af eksisterende virksomheder på erhvervshavnenes arealer.

Havnen har netop slået sin krydstogtrekord i forhold til sidste år og det ser ud til at tendensen fortsætter. I 2019 estimerer Rønne Havn A/S med en stigning i antallet af krydstogtpassagerer på godt 50 procent. Det skyldes, at havnen her vil kunne tage imod langt større krydstogtskibe, som følge af havneudvidelsen.

Hvorfor er jobbet som havnedirektør et af Danmarks bedste jobs? Og hvorfor glemmer danskerne nogle gange, at det maritime erhverv er en af hjørnestenene i dansk erhverv og industri? Få svarene på Danmarks første maritime Folkemøde i Korsør Havn den 25. august, hvor havnedirektør, Jimmi Jørgensen, Korsør Havn, bliver interviewet af direktør, Tine Kirk Pedersen, Danske Havne.

Vejle Havn betyder vækst og beskæftigelse for byen. Lørdag den 25. august 2018 er der åben havn for alle. Mulighederne er mange, der er aktiviteter for store som små, og det er op til dig, hvad du vil opleve på denne dag.

Frederikshavn Havn opnåede i 2017 et resultat på 21,1 mio. kr., hvilket er det bedste resultat, siden Frederikshavn Kommune overtog havnen tilbage i 2001. Budgettet for 2017 var 17,3 mio. kr., og resultatet betegnes af bestyrelsen som meget tilfredsstillende.

Mange spørgsmål kan opstå i hverdagens havn. Skal der stilles velfærdsfaciliteter til rådighed for andre end havnens medarbejdere? Eller hvad gør en havn, når den ønsker at fjerne et uønsket skib? Det og mange andre spørgsmål søges besvaret i Danske Havnes ’Ofte stillede spørgsmål’.

Danske Havnes vandreudstilling vandrer. Fra Esbjerg under Danske Havnes Havnekonference til Grenaa Havn, fra Grenaa Havn til Kolding Havn og senere til Hvide Sande Havn. 21 havnefotos, der viser danske havne som de moderne og effektive arbejdspladser, de er. Vandreudstillingen kan også vandre forbi din havn?