Skibet var ladet med 13 arrangementer under årets Folkemøde 2018. Danske Havne, Danske Maritime og Danske Rederiers Postbåd Peter, basen for Det Blå Danmarks events, lagde skude til en dialog med H.K.H. Prins Joachim om blå vækst og verdensmålene, havvindsdebat, sømandsviser, dialog om verdenshandel med udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), og sejltur med frømænd med arbejdsplads i Ardenbugten.

Mange forskellige fartøjer lægger til kaj i Rønne Havn i denne uge. Folkemødet sætter selvfølgelig gang i aktivitetsniveauet, men de fleste havneaktiviteter har reelt intet med Folkemødet at gøre. Krydstogtanløb, bulk-arbejde, Nato-øvelse og havneudvidelse trækker en stor del af havnens erhvervsaktiviteter netop nu og aktivitetsniveauet er højere end sidste år, lyder der fra Rønne Havn A/S.

Om en uge er der Folkemøde på Bornholm. I år har Det Blå Danmark knap halvdelen af Folketingets partiledere, mindst 9 nuværende eller tidligere ministre og selveste H.K.H. Prins Joachim ombord på Postbåden Peter, som lægger scene til Det Blå Danmarks aktiviteter.

Jo flere passagerer Molslinjen henter til Bornholm – jo mere rabat får rederiet hos Rønne Havn. Det er essensen af en aftale, som Rønne Havn og Molslinjen netop har indgået. Rabatten sendes videre til Destination Bornholm, som skal bruge pengene til at skaffe flere gæster til Bornholm.

Den nye bestyrelse for Hanstholm Havn har konstitueret sig på et bestyrelsesmøde i går. Det markerer samtidig havnens indtræden i næste fase af udvidelses- og vækstplanen.

Nye udfordringer til Jonatan, Hans Arne og Malene. Jonatan Sandager Hansen, barselsvikar for Sofie Gravers Jacobsen, er blevet headhuntet til Helsingør Havn, hvor han skal være udviklingskonsulent. Malene B, student,  og Hans Arne Kristiansen, særlig rådgiver, skal arbejde for Bjørn B. Christiansen hos Public Affairs Group.  God vind til dem alle. Danske Havnes team består derfor af Tine Kirk Pedersen, direktør, Sofie Gravers Jacobsen, erhvervspolitisk konsulent, Kasper Ullum, miljøkonsulent og Eva Fiil Nielsen, PA.